Може ли држачот на светилката B22 да спречи контакт?

Главата на светилката со извор на светлина на главата B22 е опремена со B22Европски држач за светилкиинтерфејс за извор на светлина.Има две подигнати ливчиња од бамбус со пречник од 22 mm, што се користи за да се добие интерфејсот на светилката B22.Тоа е најчесто користениот интерфејс за светилки.

B22 Глава за осветлување: Тоа е еден вид глава на светилка.Главата на светилката се однесува на деловите поврзани на крајот на линијата за електрична светлина и за поставување на светилки.Тоа е компонента што ги фиксира светлата на седиштето на светилката и го поврзува светлото со напојувањето.Електричен држач за светилкаизворите главно го користат методот на именување на главата и седиштето на светилката.Значењето на релевантниот симбол е: B главата на светилката за монтирање, а бројките зад B го означуваат дијаметарот на обвивката, како што се: B22D/25 × 26-a глава на бајонет светилка со два допирни листови, со дијаметар од околу 22 mm;Дијаметарот на здолништето е околу 26 мм.

Начин за спречување на електричен удар при користење на главата на светилката B22:
1. Треба да се гарантира структурниот дизајн на градскиот тек без пол флуоресцентна светилка.Кога помошната обвивка која не е опремена со никаков облик на светилка, кога светилката се врти во држачот за светилка пропишана во GB 17935 Power-stried метални делови.
2. Наведениот тест се однесува на тестот на неговите квалификации.Доколку е потребно, нанесете сили од 10 N.
3. Структурниот дизајн на главата на светилката со навој треба да ги задоволува барањата на обичното осветлување (GLS) за да се спречи случаен контакт со светилките.
4. Можете да ги користите прописите наведени во 7006-51A во GB 1483-2001 за да ги тестирате квалификациите за тестирање на E27Држач за светилка за дома.
5. Барањата за инспекција за само-градски проток без глава на градски проток на главата B22 се исти како оние на ламбата со блескаво со иста глава на светилката.
6. Освен за товарните метални делови на главата на светилката, металните делови надвор од светилката не треба да се полнат или лесно да се возат.За тестирање, секој спроводлив материјал за уривање треба да се постави на најнеповолно место без употреба на алатки.
7. Користете тест за отпор на изолација и диелектрична јачина за да тестирате дали е квалификуван.

3. Складирање, одржување и одржување на квантитативните прописи

1. Ставете го внимателно и да не фрлате.

2. Доколку прописите не се користат долго време, треба редовно да се чисти и да се применува лубрикант отпорен на 'рѓа и други мерки против 'рѓа.

3. Условите за складирање на квантитативните прописи се:
а) Температура: 20 ℃ ~ 25 ℃;
б) Хемикалии и други корозивни гасови како што се киселина и без алкали.

Четврто, мерки на претпазливост пред употреба
Избришете ги трагите од маслото, прашината и првутот на површината на регулаторната површина пред да ја користите мерната газа.Исчистете ја површината на мерењето.

Петто, мерки на претпазливост при употреба
Кога го користите, ве молиме ставете го лесно, не влијаејте на квантитативните регулативи за да спречите деформација.Тестот мора да се тестира строго во согласност со барањата на стандардите и спецификациите.Не користете квантитативни прописи за да ги проверувате грубите и нечистите примероци од држачите за светилки.

gsdvdfb

csdvfd


Време на објавување: август-05-2022 година